Feng Shui ile Mutlu Evler

Feng shui bir uzak doğu felsefesidir. Renklerin, havanın, ışığın geliş yönünün ve herhangi bir alandaki eşyaların boyutları kullanarak evde pozitif enerji yaratmaya feng shui denir. Bu felsefeye göre yönlerin, ışığın geliş açısının, mobiyaların renklerinin kendine özgü enerjisi vardır. Bu enerjileri doğru kullanarak evinizde pozitif enerji elde edilebilir ve aradığınız huzuru evinizde bulabilirsiniz. İşte ev içerisinde pozitif enerjiyi elde etmeyi sağlayacak öneriler.

EŞYALARI AZALTIN

Evinizde eşyaları azaltarak pozitif enerji için yer açabilirsiniz.  Evinizin büyük ya da küçük olması fark etmez. Feng Shui’nin en önemli tavsiyelerinden biri olan; artık kullanmadığınız, ihtiyaç duymadığınız, bozuk, kırık, gerektiği gibi çalışmayan tüm eşyalarınızdan kurtulun. Kullanılmadığı halde evinizde yer kaplayan eşyalar yeniliği ve yenilenmeyi engeller, evin içinde pozitif enerji akışını bozar. Bu nedenle fazla eşyalardan kurtularak yaşamsal Chi’nin eksilmesine engel olur.

TEMİZ HAVAYI İÇERİ ALIN

Evin içinde dönen hava gündelik hayatımızdaki duygu durumumuzda, beden ve ruh sağlığımızda etkili rol oynar. Eğer evdeki havanın yeteri kadar temiz ve ferah olduğunu düşünmüyorsanız evinizi her gün havalandırabilir veya himalaya tuzu lambaları kullanabilirsiniz. 

KAPILAR VE KLOZET KAPAKLARINI DAİMA KAPALI TUTUN

de Feng Shui ile Pozitif Enerji Nasıl Elde Edilir?

Kapılar her zaman kapalı olmalıdır. Açık kapılar, klozetler, dağınık dolaplar, düzensiz eşyalar ortamın yaşamsal enerjisini düşürür ve Feng Shui’yi bozar. 

EVDE KULLANACAĞINIZ RENKLERİ DİKKATLİ SEÇİN

Evde kullandığınız renkler evin enerjisinde çok önemlidir. Fazla koyu ya da soluk renkler odanın enerjisini düşürebildiği gibi aynı zamanda sizin ve çevrenizdekilerinde yaşamsal enerjisinde de düşüklük yaratabilir.  Bu nedenle evinizde kullandığınız renkleri odanın işlevine, evin konumuna, ışık alış yönüne göre seçmeli ve düzenlemelisiniz. İşte renklerin duygusal etkileri;

Pembe Rengin Duygusal Etkileri

Romantik, narin, duygusal ve yatıştırıcı bir etkisi vardır.  

Mor Rengin Duygusal Etkileri

Güzel, pahalı, egzotik bir etkisi vardır. Evinizi renklendirir ve neşelendirir.

Evde Feng Shui ile Pozitif Enerji Nasıl Elde Edilir?

Mavi Rengin Duygusal Etkileri

Sakin, huzurlu, kaliteli, ferah bir etkisi vardır. Evinizin havasını yatıştırırken aynı zamanda da sizi iç huzurunuza kavuşturur.

Evde Feng Shui ile Pozitif Enerji Nasıl Elde Edilir?

Yeşil Rengin Duygusal Etkileri

Doğal, ferah, huzurlu, sağlıklı, mutlu bir etkisi vardır. Eve doğal bir hava katmakla kalmaz aynı zamanda da içinizi açar.

Sarı Rengin Duygusal Etkileri

Sarı rengin insanların ve evlerin aurası üstünde neşe veren, iç açan, sıcak bir etkisi vardır. Fakat aynı zamanda öfke ve nefret gibi dikkat çeken kötü etkileri de olabilir.

Evde Feng Shui ile Pozitif Enerji Nasıl Elde Edilir?
Evde Feng Shui ile Pozitif Enerji Nasıl Elde Edilir?

 Kırmızı Rengin Duygusal Etkileri

Kırmızı rengi ev içerisinde kullanırken en çok dikkat etmeniz gereken renklerden biridir. Çünkü kırmızı renk aşk, romantizm, sıcaklık gibi kavramları çağrıştırabileceği gibi aynı zamanda da öfke, sinir, mutsuzluk, şehvet, şiddet gibi kavramları da çağrıştırarak enerjinizi düşürebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir